Over Alufleet

DeKloet en Alufleet aerial
Alufleet B.V. en Jachtwerf Gebr. de Kloet B.V. vanuit de lucht

Alufleet B.V. staat voor vakmanschap
Aluminium boten van hoogwaardige kwaliteit worden gebouwd op de werf bij Alufleet B.V. in Kortenhoef. Alufleet bouwt diverse modellen aluminium boten voor zowel de particuliere als de bedrijfsmatige markt. Naast het bouwen van boten wordt er door Alufleet B.V. divers ander aluminium werk uitgevoerd.

Dat Aluminium boten lassen een kunst is laten wij bij Alufleet keer op keer zien. Het gehele proces, vanaf het ontwerp tot de tewaterlating, vindt plaats op onze eigen werf. Hierdoor kunnen we kwaliteit waarborgen en garanderen dat alles naar wens worden uitgevoerd.

Alle Alufleet boten worden op maat gemaakt. We leveren boten als casco, technisch vaarklaar of geheel vaarklaar. De wens van de klant staat bij ons voorop. We werken vanuit casco modellen waarbij wij een aantal standaard aanvullende opties aanbieden. Hiernaast luisteren wij naar de specifieke wensen van iedere klant en denken ten alle tijden mee met de opdrachtgever om de speciale wensen te realiseren. Zo komen wij soms ook tot ideeën/oplossingen waar de klant zelf nog niet aan gedacht had. Aangezien al onze boten geheel op eigen werf gebouwd worden zijn vrijwel alle wensen mogelijk. Wij werken samen met ontwerpbureaus FCY Design en Van de Visser Engineering.

Alufleet staat voor jarenlang zorgeloos vaarplezier en een no nonsens uitstraling!

Eigenschappen/voordelen aluminium:

 • Duurzaam;
 • Licht materiaal;
 • Zoutwaterbestendig;
 • Onderhoudsvrij;
 • Zelflozend/onzinkbaar;
 • Al onze modellen zijn ontworpen door een jachtarchitect, waardoor ze allen perfecte vaareigenschappen hebben;
 • Hufterproof;
 • Al onze boten zijn hydraulisch gestuurd;
 • Veel aandacht besteed aan installatie van de elektra en apparatuur;
 • We besteden ook aandacht aan aspecten die niet direct zichtbaar zijn (waaronder meerder spanten dan bij vergelijkbare boten en alle onderdelen worden rondom afgebrand). Details die je juist in de loop der jaren gaat waarderen;
 • Wij werken enkel met kwaliteitslassers en leveren enkel hoogstaande kwaliteit. Wij vinden dat dat gezien mag worden en slijpen de lassen dan ook niet weg. Persoonlijk vinden wij ook dat dit bij de uitstraling van de boot hoort. No nonsens! Bijkomend voordeel van het niet wegslijpen van de las is ook dat de las door de jaren heen sterk blijft;
 • Wij werken met betrouwbare toeleveranciers die allen kwalitatief hoogwaardige materialen en onderdelen aanbieden. Waaronder ook de beste kwaliteit aluminium.

Alufleet Aluminium Boats B.V. bestaat sinds 2012 en een volledig zusterbedrijf van Jachtwerf Gebr. de Kloet B.V. (www.de-kloet.nl), een gevestigde naam in de watersportbranche sinds 1959. Wij hebben door de jaren heen zowel nationaal als internationaal een goede naamsbekendheid opgebouwd. Wij staan garant voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service.

Innovatie:
In 2018 introduceerde Alufleet B.V. de SpeedLounger 8500, de eerste aluminium daysailer in deze afmeting. En tevens de eerste zeilboot in het assortiment van Alufleet B.V. De SpeedLounger 8500 is ontstaan uit een samenwerking met FCY Design (voor wie Alufleet B.V. ook de LelyClass 560 bouwt). De SpeedLounger 8500, ontworpen door FCY Design B.V. en gebouwd door Alufleet B.V. Meer informatie over de SpeedLounger 8500 vindt u op de website www.speedlounger.com.